Σημαντικές Πληροφορίες για Οδηγούς

Για τη δική σας ασφάλεια, καθώς και για την ασφάλεια των άλλων διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες προσεκτικά και να συμμορφωθείτε με αυτές.

ΟΡΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ:
Τα ακόλουθα όρια ταχύτητας ισχύουν:
• Αυτοκινητόδρομοι-ανώτατο όριο lOO χλμ./ώρα, κατώτατο 65 χλμ./ώρα.
• Υπεραστικοί δρόμοι-80 χλμ./ώρα. 
• κατοικημένες περιοχές-50 χλμ./ώρα ή όπως υποδεικνύεται κατά τόπους (30 χλμ./ώρα, 65 χλμ./ώρα). Η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας κατά 50% χρεώνεται με 2-4 βαθμούς ποινής. Αν η υπέρβαση είναι περισσότερο από το 50% χρεώνεται με 3-6 βαθμούς ποινής. Όταν ο οδηγός υπερβαίνει τους 12 βαθμούς ποινής, ασκείται δίωξη και η άδειά του μπορεί να ανασταλεί από το δικαστήριο.

ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ:
Απαγορεύεται η οδήγηση, αν το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα ή στην αναπνοή του οδηγού είναι μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο όριο. Όρια: 
• Αίμα-50 χιλιοστόγραμμα αλκοόλης σε 100 Χιλιοστόλιτρα αίματος (0,5 mg / ml). 
• Πνοή-22 μικρογραμμάρια αλκοόλης σε 100 Χιλιοστόλιτρα εκπνεόμενου αέρα.

ΖΩΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:
Η χρήση των ζωνών ασφαλείας είναι υποχρεωτική στα μπροστινά και πίσω καθίσματα των μηχανοκίνητων οχημάτων. Όταν μεταφέρονται με το όχημα, παιδιά κάτω των 150 εκατοστά ύψος πρέπει να φορούν κατάλληλη ζώνη ασφαλείας ή να συγκρατούνται με κατάλληλο σύστημα συγκράτηση.

ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΕΩΣ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ:
Για την οδήγηση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου οχήματος ο οδηγός πρέπει να κατέχει έγκυρη άδεια οδήγησης για την κατηγορία του οχήματος που θα οδηγήσει καθώς και έγκυρο πιστοποιητικό ασφάλισης.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΡΑΝΟΣ:
Οδηγοί και επιβάτες μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων πρέπει να φορούν πάντα κράνος μοτοσικλέτας. Άτομα κάτω των 12 ετών δεν επιτρέπεται να μεταφέρονται ως επιβάτες μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων.

ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ:
Μιλώντας σε κινητό τηλέφωνο, τρώγοντας ή πίνοντας ή οποιαδήποτε άλλη πράξη που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την οδήγησή σας είναι παράβαση που τιμωρείται με €85.

ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ:
Σταθερά τα πρόστιμα (δηλ. εκείνα που εκδίδονται επί τόπου) για τροχαίες παραβάσεις είναι πληρωτέα σε ευρώ, εντός 15 ημερών από την ημερομηνία που έχουν εκδοθεί. Το πρόστιμο αυξάνεται κατά 50% αν καταβληθεί εντός 16-30 ημερών από την ημερομηνία της έκδοσης. Μετά από αυτήν την περίοδο ασκείται δικαστική δίωξη στον οδηγό.

Παραβίαση ΠΟΣΟ
Μη χρήση της ζώνης ασφαλείας   €85
Μη χρήση κράνους €85
Παράνομη στάθμευση €20 και άνω
Ταχύτητα €1 ανά χλμ. πάνω από το όριο και άνω.
Χρήση κινητού τηλεφώνου €85


ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΜΕΡΕΣ:
Η ταχύτητα ελέγχεται από κάμερες.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ:
112, 199, 1460

Εξυπηρέτηση Πελατών

Χρήσιμες Πληροφορίες

Αγορά νοσοκομειακής ασφάλειας για αλλοδαπούς, ευθύνης εργοδότη (για οικιακές βοηθούς) και ασφάλειας ταξιδιού με πιστωτική κάρτα online